Network Consultant aan het werk

Onze IT Consultants werken voor verschillende bedrijven. Bij elk bedrijf zijn weer andere skills en expertises nodig voor het oplossen van hun vraagstukken en uitdagingen. Lees er hier meer over.

Banner Default Image
Bekijk meer

Network Consultant Rabobank
René Stienen

Bij een bank zijn infrastructuur en security uiteraard van levensbelang. De consultants van Tergos werken onder andere voor de Rabobank, waar ze de bank helpen met opbouw, beheer en uitbreiding van de netwerkinfrastructuur en -beveiliging. René Stienen werkt via Tergos bij de bank als Network Consultant, waar hij het netwerk monitort en eventuele problemen helpt te voorkomen en oplossen.

Beveiliging is belangrijk

Beveiliging is overal een hot topic, maar bij een bank geldt dat uiteraard nog meer. “Bij een bank is beveiliging natuurlijk heel belangrijk. Een bank zal eerder het doel zijn van hackers. Die dreiging maakt het wel een interessante uitdaging om hier te werken.” Een groot deel van het werk van René bestaat ook uit het voorkomen en oplossen van interne problemen. De gegevens in de database van de bank moeten bijvoorbeeld voor de juiste mensen altijd bereikbaar zijn. Als een analist niet bij deze gegevens kan, kan dat grote problemen opleveren. Dan is het de taak van netwerkbeheer om samen met databasebeheer dit soort problemen op te lossen.

Firewalls scheiden een veelvoud aan systemen

Bij de Rabobank hebben ze niet alleen te maken met lokale systemen. Hun systemen zijn ook gekoppeld aan diverse nationale en internationale organisaties zoals SWIFT, de Nederlandsche Bank en Interpay. De vele datacenters en servers binnen de bank worden van elkaar gescheiden door middel van firewalls. Verder heeft de bank systemen voor klantgegevens, maar worden via het netwerk ook interne en externe betalingen verwerkt. Het wereldwijde netwerk van de Rabobank gaat verschillende grenzen over, met ook hier weer firewalls tussen verschillende netwerken en systemen. De taken van de beheerder bestaan uit monitoren en ondersteunen. Hij bepaalt of en waar er problemen optreden, en achterhaalt hoe deze veroorzaakt worden. Gebruikers maken tickets aan als er problemen ontstaan, en de netwerkbeheerders handelen deze tickets af en zorgen dat de problemen worden opgelost.

Blank
Blank

Samenvoegen van afdelingen

Op dit moment worden veel afdelingen samengevoegd. Deze afdelingen zaten voorheen op verschillende locaties, maar verhuizen nu naar het hoofdkantoor van de Rabobank. De uitdaging bestaat hier uit het samenwerken om te zorgen dat alle verschillende werkwijzen en benamingen soepel worden samengevoegd en gestroomlijnd. René ziet hier nog voldoende uitdaging in: “We zijn nog wel even bezig om alle systemen en werkwijzen gelijk te trekken.”

Consulting bij Tergos in vier stappen

GROW

EXPLORE

CONNECT

EXPERIENCE

Neem contact op met de consultants van Tergos
Neem contact op voor freelance of consulting projecten bij Tergos
KOM IN CONTACT

We gaan graag met je in gesprek