Events

Banner Default Image
Terug naar events
22 November 2022 19:00-21:00 Van der Valk Zuidas, Amsterdam
Shutterstock 793509913

DevSecOps - Shift left the right way!

Hoe ga je van DevOps naar DevSecOps? En hoe begeleid jij jouw organisatie door die transformatie? Tijdens deze Tergos meetup vertellen Irfaan Santoe en Sebastiaan van der Meer hoe je ‘shifting left’ op de goede manier aanpakt!

Live meetup bij Tergos met Irfaan Santoe en Sebastiaan van der Meer

“A marriage between DevOps en Security”

Door Irfaan Santoe – Security Leader

Onze virtuele wereld breidt zich uit en is meer verbonden dan ooit. En dit is nog maar het begin van de reis. Om de vaart erin te houden, moeten we de fundamenten van deze groei goed beveiligen. Software leveren via DevOps is één van die fundamenten. In deze presentatie laat Irfaan de uitdagingen zien die beveiligde DevOps met zich meebrengt en wat de beste manier is om daarmee de controle weer terug te winnen. Zodat we onze virtuele wereld bewust kunnen beveiligen.

“Shopify your Infra and Security teams”

Door Sebastiaan van der Meer – DevSecOps Evangelist

DevOps-teams werken op een drumbeat van weken. Toestemming krijgen om een ingebouwde tool in te zetten (of erger: te blijven gebruiken), vraagt te veel tijd. Alleen gebruiken wat er in de oude wereld beschikbaar is, vooraf goedgekeurd en uitgekauwd, werkt ook niet. Ga je Securityteam en je Infrastructure Delivery team zien als winkels waar spullen kant-en-klaar in de schappen liggen. Bedenk dan wat je in die schappen nodig hebt en hoe je dat aan de DevOps teams kunt aanbieden.

Programma

Dinsdag 22 november, 2022

18:30 – 19:00 Inloop

19:00 – 20:30 Presentaties (inclusief pauzes)

20:30 – 21:00 Afsluitende borrel met collega professionals en Tergos consultants

This meetup is presented in English

REGISTER NOW

Additional information

  • De locatie is goed per openbaar vervoer te bereiken. Het hotel ligt naast station Amsterdam Rai (trein, tram en metro).
    ! Let op:Was je van plan met de trein naar Station Amsterdam Zuid te reizen? In verband met werkzaamheden stoppen daar tijdelijk geen treinen.
    Via OV9292 of NS.nl vind je je alternatieve reis (de metro stopt wel op Zuid).

  • Kom je toch met de auto? Dan vind je hier informatie over parkeren bij het Van der Valk hotel: https://www.hotelamsterdam-zuidas.nl/service-footer/parkeren/

  • Je kan voor de meetup wat eten in het Van Der Valk hotel. Vermeld wel dat je om 19:00 uur bij onze meetup moet zijn, dan kan de keuken daar rekening mee houden. In combinatie met een restaurant of hotelbar bezoek krijg je de eerste 2 uur parkeren gratis aangeboden door van der Valk. Natuurlijk zijn er in de omgeving ook andere mogelijkheden voor een diner of snack.

Speakers

Irfaan Santoe – Security Leader

Irfaan is een autoriteit op het gebied van secure DevOps. Hij vervulde verschillende leidinggevende informatiebeveiligingsrollen bij beursgenoteerde multinationale bedrijven waaronder Wolters Kluwer en ABN AMRO. Hij hielp meerdere multinationals (waaronder Deloitte) met het oplossen van complexe informatiebeveiligingsuitdagingen. Bij ABN AMRO gaf Irfaan leiding tijdens de beveiligingsimplementatie voor de IT-transformatie naar DevOps. Dit transformatieprogramma gaat meer dan 500+ Dev-teams verheffen naar DevOps en verhoogt de beveiliging zonder DevOps te breken! Irfaan heeft een master in Informatica (en is programmeur in hart en ziel). Hij is gefascineerd door de innerlijke wetenschap van yoga en meditatie.

Sebastiaan van der Meer - DevSecOps Evangelist at Trend Micro

Sebastiaan begon al jong in de IT; hij bouwde computers voor de plaatselijke computerwinkel. In 1999 begon hij als sysadmin om in 2007 door te groeien naar de consultancy. Over de loop van 13 jaar was hij actief bij allerlei projecten voor verschillende werkgevers. Zijn functies strekken van pen-tester tot aan DevOps wizard teamleider en van alles daar tussenin. Zijn rol als senior consultant bij Accenture verruilde hij voor zijn huidige functie bij Trend Micro. Dit bedrijf biedt een beveiligingsplatform dat zich focust op de beveiliging van (hybride) Clouds. In zijn huidige rol helpt hij verschillende cliënten veilig naar de Cloud migreren.

Sign me up