W1siziisijiwmjevmdmvmjmvmtyvmjgvndqvzji2zdc1mwmtndbkyi00ntbjltk0ndgtyzllzjk3nja0zjvkl2n5ymvydmvpbglnlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimjawmhg2ndajil1d

De digitale wereld verandert: is een krachtige innovatieve Nederlandse cybersecurity sector het antwoord?

ONLINE

Waar gaan we het over hebben:

Kansen en uitdagingen voor de cybersecurity professional. Welke dreigingen komen op ons af en welke innovaties gaan ons helpen om weerbaar(der) te worden?

De digitale afhankelijkheid neemt steeds meer toe. Deze houdt zich niet aan landsgrenzen, zo laat een Solar Winds-hack zien. Digitale autonomie is een woord dat je steeds vaker hoort in Europa en in Nederland. Maar is dat wel het juiste antwoord, en nog belangrijker, wel haalbaar? In het webinar neemt Liesbeth Holterman je mee met het vraagstuk rondom digitale autonomie. Aan de orde komen de rol van van de cybersecurity professional van de toekomst, de rol van de overheid als launching customer en (Europese) wet- en regelgeving.


De digitale wereld verandert: is een krachtige innovatieve Nederlandse cybersecurity sector het antwoord?

Met: Liesbeth Holterman, Cyberveilig Nederland.

Liesbeth Holterman is beleidsadviseur voor Cyberveilig Nederland. Cyberveilig Nederland is de belangenorganisaties voor de cybersecurity sector. Cyberveilig Nederland zet zich in voor het vergroten van de kwaliteit en transparantie in de cybersecuritysector. We delen onze kennis en kunde en laten zien dat cybersecurity niet alleen een risico is, maar ook een kans bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.  

Liesbeth is historicus die al meteen na haar studie in de wereld van digitalisering is gedoken. Bij de AIVD, waar ze zich bijna tien jaar met nationale veiligheidsvraagstukken heeft bezig gehouden, kwam ze in aanraking met het vakgebied van cybersecurity. Daarna is ze belangenbehartiger ‘cybersecurity’ geworden. Eerst bij Nederland ICT (nu NL Digital) en daarna bij FME. Naast haar rol als beleidsadviseur bij Cyberveilig Nederland is ze zelfstandig strategisch adviseur cybersecurity vraagstukken en is ze onder andere projectleider van het Cybersecurity Centrum Maakindustrie. Vorig jaar is ze als kwartiermaker betrokken geweest bij de advisering van een nieuw samenwerkingsplatform cybersecurity voor onderzoek, onderwijs en innovatie.

Woensdag 31 MRT van 13:00 tot 14:00 

Aanmelden via de link, tot dan!

Form ID:5585