Terug naar Blogs
Blog Img

IT Detachering anno 2020: "Ik was binnen twee weken aan het werk bij Philips"

Iedere dag speurt Arno Kruse naar kwetsbare systemen. Kruse is via Tergos gedetacheerd als Vulnerability Manager bij Philips in Eindhoven. "Als we ergens een kwetsbaarheid vinden, vind je vaak veel meer als je dieper zoekt. Het is aan mij en mijn collega om die kwetsbaarheden op te speuren en te verhelpen."

De limburger werkt sinds 2018 bij Tergos. Hij vindt zijn opdracht bij Philips erg leuk. "Ik werk vanaf de High Tech Campus in Eindhoven. Dat voelt als een universiteitscampus. Het is een erg enerverende en inspirerende werkplek. Je zit daar met een hoop mensen met technische kennis bij elkaar. Er is altijd wel iets interessants waar je even kunt kijken."

Kruse geeft aan dat iedere werkdag anders is. "We krijgen vaak een rapport over omgevingen die we nog niet kennen, dan gaan wij speuren en zoeken. Soms hebben we meer en soms hebben we minder succes. We moeten creatief zijn, en gebruiken naast onze technische kennis uiteenlopende informatiebronnen."

Binnen een week geregeld

Kruse werd in 2016 voor het eerst benaderd door Tergos, toen was hij niet beschikbaar omdat hij nog bezig was bij een andere werkgever. "Toen vroeg Tergos of ze mij twee jaar later mochten terugbellen en dat hebben ze toen ook precies twee jaar later gedaan." Na dat gesprek is het balletje snel gaan rollen. Kruse: "In dezelfde week als dat tweede contact werd er een gesprek ingepland en een week later heb ik het contract getekend. Er is geen twee weken overheen gegaan tussen het eerste contact en wanneer ik bij Philips ben begonnen."

Toen Kruse net via Tergos gedetacheerd was bij Philips zocht het bedrijf nog een medewerker. "Toevallig was mijn directeur van mijn vorige werkgever ook aan het zoeken naar een nieuwe uitdaging. Hij is toen mijn directe collega geworden bij Philips." De collega van Kruse werkt ook via Tergos, alleen dan als ZZP'er. "Dat vind ik echt enorm leuk, want we kennen elkaar goed en het werkt op deze manier ook een stuk sneller."

"Detachering gaat super goed"

Het is voor Kruse de eerste keer dat hij in dienst is via een detacheerder. "Dat is heel anders dan wanneer je bij een bedrijf in dienst bent. Neem als voorbeeld het contact over loopbaanontwikkeling en HR gerelateerde zaken. Als je bij een bedrijf in dienst bent hangt dat er vaak een beetje bij en bij Tergos staat dit echt centraal. Ik ben veel meer op de hoogte van contracten en voortgangsgesprekken."

Inmiddels heeft Kruse een vast contract bij Tergos en zit hij heerlijk op zijn plek bij zijn opdracht bij Philips. Hij heeft dan ook niets meer dan lof voor de detacheringsconstructie waardoor hij bij de Eindhovense gigant aan de slag kon. "Ik vind het heel positief dat alles vanaf dag één gewoon goed geregeld is. Ik heb veel contact met de collega's van Tergos en de fieldmanager in Amsterdam. Het contact wordt op een gezellige manier warm gehouden."

Wil jij weten wat onze consultants voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!